Terug

Een belangrijk onderdeel van een goede informatiepositie is het in kaart brengen van wat er nu precies aan bebouwing en andere objecten op een park staan.

In Drenthe hebben naar schatting 23.000 recreatieobjecten (vakantiewoningen, chalets en stacaravans) geen eigen adres. Wel zijn ze gekoppeld aan het ‘hoofdadres’ van het park. Bij een calamiteit kan dat het inzicht bemoeilijken van ‘wie waar verblijft’. Vitale Vakantieparken Drenthe heeft het project ‘Recreatieobjecten adressen toekennen’ opgezet. Hiermee worden objecten en personen beter vindbaar. Een groot aantal Drentse gemeenten maakt hier inmiddels gebruik van.

Onder de radar blijven

Bij de inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP) op een vakantiepark is het niet hebben van een eigen adres per recreatie-object ook een nadeel. Hoewel inschrijving in de BRP niet wenselijk is, is het wettelijk wel verplicht. Als er slechts één officieel adres is, wordt iedereen die op dat park verblijft op dat adres ingeschreven. Het is dan lastig te herleiden of mensen daar daadwerkelijk wonen of zich alleen inschrijven om in aanmerking te komen voor bijvoorbeeld toeslagen en/of een uitkering. Dit leidt ertoe dat personen onder de radar van de overheid kunnen blijven. Het bemoeilijkt tevens de vindbaarheid van personen die worden gezocht door politie, Openbaar Ministerie en andere instanties.

Graag op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden